Back

Screaming Frog Kullanım Rehberi

Screaming Frog nedir denilince verilecek en kısa yanıt; Bir bot yada bir örümcek, sitenin SEO durumunu sitenin her adresinde her köşesinde tarayan bir SEO örümceği.

Screaming Frog sitenizi baştan sona analiz eder, sıkıntılı ve SEO ile uyumsuz olabilecek tüm adresleri analiz etmenin yanı sıra pek çok detaylı bilgi de sunar.

Peki Screaming Frog için 149 sterlin, yani ortalama 1700TL vermek ne kadar mantıklı? Bu yazıda bunu inceleyeceğiz ancak karar sizin. Ayrıca Screaming Frog hediyem de olacak. Konuyu baştan sona okumayı unutmayın, ücretsiz olarak 149 sterlin değerinde lisans dağıtımı yapacağım.

Screaming Frog Nedir?

Şu anda web sitenizde kaç tane kırık link var? Kaç tane silinmiş görüntü bulunuyor? Sayfalardan hangisinde meta açıklama eksik bırakılmış? URL’lerinizde eksik H1 etiketi var mı? Bu soruları yanıtlamak için, her sayfayı ziyaret ederek web sitenizi manuel olarak büyük bir uğraşla bunları öğrenebilirsiniz. Veya Screaming Frog gibi bir aracın bu sıkıcı süreci sizin için halletmesini sağlayabilirsiniz . Sitenizi taradıktan tarandıktan sonra neyin ne olduğu, nerelerde yanlış olduğu toplanarak sizin için raporlanır ve sizde gerekli düzeltmeleri uygularsınız.

Screaming Frog SEO örümceği bulut tabanlı bir servis değildir

Screaming Frog hakkında bilmeniz gereken ilk şey, bunun bulut tabanlı bir çözüm olmamasıdır . PC’nize indirip yüklemeniz gereken bir yazılımdır. Araç şu an itibariyle Windows, macOS ve Ubuntu üzerinde çalışıyor. Başka bir işletim sistemi kullanıyorsanız maalesef yararlanamazsınız. Ayrıca, bulut tabanlı çalışan araçları kullanmaya alışkınsanız (örneğin, Moz, Ahrefs ve SEMRush gibi), yalnızca web sitenizdeki hataları kontrol etmek için bir şey yüklemeniz gerektiğinden işinize gelmeyebilir yada uğraşmak istemezsiniz. Screaming Frog farklı avantajlara sahip olduğu için görmezden gelebilirsiniz. Neyse ki tek tık ile hızlı bir şekilde yazılımı kurabiliyorsunuz. Kurulumu zahmetsiz fakat oldukça detaylı ve oldukça iyi bir program yapılmaya çalışıldığı için biraz karışık gelebilir.

Screaming Frog’u test etmek ücretsizdir

Diğer birçok dijital pazarlama ve analiz aracı gibi Screaming Frog’u ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Yine de sadece sınırlı bir kullanımınız olacak. Bu tarz program veya servislerin maalesef ki kuralı. Şu anda, Screaming Frog, ücretsiz sürümü kullanıyorsanız 500 adet link ile sınırlayacaktır. Ayrıca Google Analytics, Google Arama Konsolu ve bazı metrikleri kullanmaktan mahrum kalacaksınız. Satın almaya karar verirseniz, fiyat yıllık 149 sterlindir. Screaming Frog bir İngiliz şirketidir, bu yüzden sterlin ile ödemek zorunda kalacaksınız. Satın almadan önce döviz kurunu kontrol ettiğimizde fiyatın 1.300 ile 1350 lira arasında olduğunu göreceksiniz. Gerçek şu ki, ücretsiz sürümde bulunan sınırlı 500 URL’den daha fazlasını kullanamayacaksınızdır. Yine de az da olsa Screaming Frog’u deneyimleyip satın almanız için fikir edinmenize yetecektir. SEO konusuna ağırlık vermek gibi bir düşünceniz varsa yıllık 149 sterline lisans satın alabilirsiniz. Bu yazıda ele alacağım pek çok özellik ücretli sürümde yer alıyor. Bu nedenle sizlere toplam da 20 adet lisans hediye edeceğim. Talep ile doğru orantılı olarak bu daha da artabilir.

Diğer Seo Stratejilerine Göz Atın  E-Ticaret'de Kullanılabilecek 9 SEO Yöntemi

Screaming Frog Google botu gibi tarar

Google sitenizi indexlerken, bilgi sahibi olurken sitenizi baştan sona tarar. Aynı şekilde Screaming Frog’da tıpkı bir Google botu gibi sitenizi tarayacaktır. Programı yükler, kurar ve sitenizi taratırsınız. Google botu gibi sitenizi tarayarak sizi bilgilendirir. İlk olarak araca bir link verirsiniz ve o linkten itibaren tüm linkleri sırası ile tarar. Bulduğu her linke, her bağlantıya her adrese gidecektir. Bu kaynaklar iç yada dış kaynaklar olabilir. Hepsini ziyaret edecektir. Sadece 1 adet link vermeniz yeterli olacaktır, o taramaya başlayacak ve tüm bağlantıları takip edecektir. Böylece kırık linklerin olduğu, 404 veren URL adresleri, fazladan yönlendirme yapan linkler, alt etiketi olmayan, H1 etiketi kullanmayan vb. tüm sayfaları bulacak ve ayağınıza sunacaktır. Üstelik adresler için de Pagespeed Insight gibi pek çok testi de otomatik olarak API yöntemi ile yapabilmekte.

Screaming Frog Tarama Mekanizması

Bu veriler anlık olarak RAM üzerinde tutulur. Fakat bunu diske hatta database şeklinde de kayıt alabilmeniz mümkün. Tüm site yerine sadece belirli alt alanını yada klasörü de tarayabilirsiniz. Örneğin blog.seondigo.com yada seondigo.com/blog gibi sayfaları tarayabilecek şekilde yapılandırma yapmanız mümkün olacaktır. Ayrıca Screaming Frog tıpkı Google botu gibi robots.txt kurallarına saygı duyacak ve uyacaktır. Yani taraması robots.txt ile engellenmiş adresler kesinlikle taranmayacaktır. Ayrıca tarama yaptıktan sonra incelemek ve o zaman işlem yapmak isterseniz tarama yaptıktan sonra kayıt ederek daha sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.

Screaming Frog Kurulumu

Screaming Frog’un Windows sürümünü buraya tıklayarak indirin. Eğer macOS yada Ubuntu kullanıyorsanız buradan indirebilirsiniz. Programı indirdikten sonra açarak “Default” ayarlarında zahmetsiz bir şekilde saniyeler içerisinde kurabilirsiniz. Bilgisayarın hızına bağlı bu süre 1-2 dakikaya kadar uzayabilir.

Screaming Frog Kurulumu

Sekmeler

Screaming Frog pek çok sekme barındırır ve her birinin farklı bir işlevi vardır. Screaming Frog taradığı sayfalar ile alakalı tüm bilgileri kategorilere bölerek sunar. Bu yazıda tüm kategorilerden bahsetmek yerine önemli ve temel sekmeler üzerinden gideceğim.

“Internal” yani Dahili Sekme

Internal sekmesi, web sitenizde bulunan tüm sayfalar ile alakalı bilgiler sunar. Diğer sekmelerde de olduğu gibi, veriler bir tablo içerisinde sunulur. Tabloda yer alan her bir satır bir URL’yi temsil etmektedir. Her URL için durum kodu, sayfanın sahip olduğu başlık, meta açıklamaları, H1 ve H2 başlıkları, kelime sayısı, sayfa boyutu, çıkan iç yada dış linkler, yanıt süresi, bazı diller için gramer hataları, son düzenlenme tarihi, varsa yönlendirme şekli vb. pek çok bilgiyi sunmakta. Bu kısım programı öğrenenler için genelde en iyi başlangıç noktalarından birisidir.

Screaming Frog'da bulunan Internal Sekmesi
Screaming Frog’un Internal Sekmesi

“External” yani Dış Sekme

Internal yani iç/dahili bağlantılar yerine external yani dış bağlantıları listeler. Sitenizdeki linkleri tararken dış bağlantılara da ulaşabilir ve bunları listeler. Yine aynı şekilde durum kodu ve bağlantı sayısı gibi pek çok bilgisi dahili sekmede olduğu gibi raporlar. Her URL için durum kodu, sayfanın sahip olduğu başlık, meta açıklamaları, H1 ve H2 başlıkları, kelime sayısı, sayfa boyutu, çıkan iç yada dış linkler, yanıt süresi, bazı diller için gramer hataları, son düzenlenme tarihi, varsa yönlendirme şekli vb. durumlar dahildir.

Diğer Seo Stratejilerine Göz Atın  Videolu İçerikler SEO Performansını Geliştirir

“Response Codes” Yanıt Kodları Sekmesi

Sitenizdeki hangi URL’lerin tamam yada sorun yok (200) yanıtı dışında bir yanıt verdiğini hızlı bir şekilde görmek için Yanıt Kodları sekmesini kullanın. Genelde “kötü” yanıt 404 kodudur (bulunamadı). Ancak rapor ayrıca yönlendirme (3XX) hatalarını ve sunucu hatasını da (5XX) yanıt kodları arasında gösterir.

Screaming Frog Response Codes Sekmesi
Screaming Frog Yakıt Kodları Sekmesi

“Page Titles” yani Sayfa Başlıkları Sekmesi

Muhtemelen SEO’da sayfa başlıklarının önemini biliyorsunuzdur. Bu nedenle Sayfa Başlıkları sekmesi çok değerlidir. Her URL’de bulunan, sayfa başına başlık sayısı ve her başlığın karakter bazından uzunluğu gibi bilgiler içerir. Ayrıca bu sekmede eksik başlıkları, yinelenen başlıkları ve çok kısa (35 karakterden az) veya çok uzun (65 karakterden fazla) başlıkları olan sayfalar gösterilir.

“Meta Description” yani Meta Açıklama Sekmesi

Meta Açıklama sekmesi, adına uyan başka bir sekmedir. Taranan her URL için sayfada bulunan meta açıklamaların sayısını, içeriklerini ve uzunluklarını görürsünüz. Sekmede ayrıca meta açıklamaları eksik olan sayfalar, yinelenen meta açıklamaları olan sayfalar ve uzunluğu 320 karakterden fazla olan meta açıklamaları olan sayfalar da gösterilir.

“Meta Keywords” yani Meta Anahtar Kelime Sekmesi

Google bugünlerde meta anahtar kelimeler etiketini önemsemeyip içeriğe bakmaya başlasa dahi, bu sekmeyi yine de yararlı bulabilirsiniz. Her sayfada meta anahtar kelime etiketlerinin sayısını ve içeriğini gösterecektir.

H1 Sekmesi

H1 etiketi yine SEO’nun bir başka önemli parçasıdır. Bu yüzden Screaming Frog sitenizi taramayı bitirdikten sonra bu verileri içeren sekmeyi kontrol etmelisiniz. H1 etiketi, yinelenen bir H1 etiketi veya içeriği 70 karakterden uzun olan bir H1 etiketi olan sayfaları bulmak için kullanışlıdır.

H2 Sekmesi

Uzun biçimli içerik yazıyorsanız, bunu insanların daha kolay okuyabilmesi için genellikle bazı parçala bölmek okunabilirlik açısından iyi olacaktır. Nispeten uzun yazılar H2 etiketi ile oluşturulan kendi alt başlığına sahip olmalıdır. Bu sekmede, hangi sayfalarda H2 etiketleri eksik, yinelenen H2 etiketleri ve içeriği 70 karakterden uzun H2 etiketi var onu gösterecektir.

Diğer Seo Stratejilerine Göz Atın  Sitenizi Sesli Aramaya Optimize Edin

“Images” Resimler Sekmesi

Screaming Frog sadece metin içeriğinizi taramakla kalmaz ayrıca resimleri de tarar. Resimler sekmesi, hangi resimlerin 100 kb’den büyük olduğunu, alt metnin eksik olduğunu ve alt metnin 100 karakterden uzun olduğunu gösterir. Tabi 100kb’den büyük resim de kullanabilirsiniz ama gerektiği zamanlarda. Resimleri iyice optimize ettiğinizden emin olun.

Canonical Sekmesi

Yönergeler sekmesi meta robotlar ve standartlarla ilgili ayrıntıları gösterir. Hangi sayfalarda rel = ”next” veya rel = ”prev” kullanan ve “nofollow” veya “noindex” gibi yönergeler kullanan kurallara sahip olanları görmek için kullanabilirsiniz. Bu etiketler arama motoru botlarına ek bilgi sağlamak için kullanılmaktadır.

Hreflang Sekmesi

Uluslararası hedeflerinizde SEO varsa Screaming Frog’un hreflang sekmesini oldukça beğeneceksiniz. Adından da anlaşılacağı gibi, her sayfadaki hreflang özelliği hakkında ayrıntılar gösterecektir. Hreflang dil seçenekleri demek. Bu etiketler sayfa kaynağında bulundukça yerel aramalarda ilgili sayfanın ilgili dili sıralanır ve kayıp yada sorunlu ise uluslararası rekabetinizi olumsuz etkileyebilir. Kayıp hreflang etiketleri, yanlış hreflang bağlantılarını, standart olmayan hreflang bağlantılarını, noindex belirtilmiş sayfaları ve yanlış dil kodlarını bulmak için hreflang sekmesini kullanabilirsiniz.

Raporlar

Screaming Frog’un rapor yapısı size pek çok raporu sunabilir. Bunlar sırası ile:

  • Yönlendirmeler
  • Canonical
  • Pagination (sayfalama)
  • Hreflang (dil etiketleri)
  • Insecure Content
  • Arama Motoru Sonuç Özeti
  • Orphan Page (kullanıcının sitede dolaşırken erişemeyeceği sayfalar)
  • Yapılandırılmış Veri
  • Pagespeed Insight (API gerektirir)

Sonuç

Bana göre gayet güzel özelliklere sahip bir araç. Web sitenizdeki sorunları hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olacak bir araç. Türkiye’de döviz nedeni ile almak mantıklı olmayabilir fakat 1 senelik lisans olduğunu unutmamanız gerekiyor. Belki kişisel bloglar, hobi amaçlı sitelerde satın almaya değmese bile ajanslar, pek çok site sahipleri, ve web tasarımcıları için gayet kullanışlı bir araç. İngiliz yapımı bir araç ve bu nedenle sterlin olarak satılıyor. Onlara göre 149 birim ücret pahalı olmasa da bizde 1700TL olduğu için almak epeyce zor. Bu nedenle 20 kişiye (eğer aşırı istek gelirse 100’e kadar yolu var) 1 senelik 149 sterlin ve güncel olarak 1700TL değerinde lisans dağıtımı yapacağım. Lisansı almak için aşağıdaki yorum kısmına mantıklı ve kısa olmayan bir yorum yapmanız yeterli olacaktır. Daha sonra belirttiğiniz e-posta adresine göndereceğim.

Mustafa KARAGÖZ
Mustafa KARAGÖZ
2011-2015 döneminde pek çok forum ve blog projesinden sonra uzun bir süre eğitim hayatıma odaklandım. Yaklaşık 4 senenin ardından 2020'de bilgilerimi sizlerle tazelemek ve iz bırakmak için geri döndüm. Sizlerle birlikte geçmişte edindiğim tecrübeleri yenileri ile harmanlayarak bilgiler sunuyorum. Baştan sona okumayı ve yorum yapmayı unutmayın.

51 adet yorum

  • Yazıda tüm detaylarla yer verilmiş. Bilgiler için teşekkürler. Peki program tarama yaptıktan sonra bize SEO geliştirilmesi için rapor sunuyor mu?
    Örneğin X yazısında ki içeriği şu şekilde düzenleyebilirsiniz gibi?

    Lisans vermeniz güzel olmuş 1350₺ az bir miktar değil.

  • Ellerinize sağlık mükemmel bir yazı olmuş, İçseo çok zahmetli ve zaman alan bir konu Screaming Frog sayesinde bu sorunların ne kadar kolay çözüleceğini kapsamlı bir biçimde anlatmışsınız. Benim bu araçta en çok beğendiğim özellik kırık linkleri tespit etmesi ve içeriklerin eksik kısımlarını belirtmesidir.

  • Kur farkından dolayı küçük projeler için hayat kurtarıcı olduğunu düşünmüyorum ben de.

    Ajanslar için vazgeçilmez kesinlikle. SEO için sacın bir ayağı da ScreamingFrog.

    Rehber gayet detaylı olmuş, teşekkürler.

  • Web tabanlı uygulamaların pek fazla iş yaptığını düşünmüyordum. Yazınız ile bunu anlamış oldum. Kısa süre içerisinde programı baya inceledikten sonra elimden düşmeyecek bir uygulama haline geleceğine inanıyorum. Anlatımınız gerçekten diğer kaynaklara göre daha iyi. Elimin altında kalacak bir kaynak olacak. Bu tür kaynağın sayısı ise oldukça azdır. Bu değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. 👏🏻🦸🏻‍♂️

  • Screaming frog aracının ücretsiz versiyonunu, üstünkörü bir şekilde projem için kullandım. Gerçekten çok faydasını gördüm. Ancak, çok daha detaylı analizler içinde kullanılabiliyormuş, detaylı anlatım vasıtasıyla araç hakkında epey bilgi sahibi oldum. Faydalı konudan ötürü teşekkür ederim.

  • Merhabalar,

    Öncelikle yazı için teşekkür ediyorum. Lisans mümkün ise alabilir miyim.

    Keyifli Çalışmalar.

  • Screaming Frog hakkında bilgi ararken yazınıza denk geldim. Uzun zamandır hem kendi sitelerim hemde rakip sitelerin analizi için program arayışındaydım. Bir çok program inceledim fakat Screaming Frog kadar özellikli olana rastlamadım. Yazınızı okuduktan sonra Screaming Frog’nun tam aradığım program olduğuna karar verdim. Fakat fiyatı baya fazlaymış. Programı daha uygun bir fiyata satın alabilmek için herhangi bir indirim kuponu veya kodu bulunuyor mu?

  • Daha önce denediğim harika özellikleri olan bir araç. Ücretli versiyonundaki özellikleri lisans gönderirseniz test etmek isterim. Anlatım ve sunduğunuz imkan için teşekkürler.

  • Screaming frog yıllardır kullanırım bir seo uzmanı veya seoya yeni başlamış bir insan için site içi seo iyileştirmeleri yapmanıza olanak sağlayan güzel bir araç , sürekli güncellenen bir çok özellik eklenen iyi bir araçtır tavsiye ederim yazınız gayet açıklayıcı ve bilgilendirici olmu tebrik ederim .

  • Merhaba, Eski kafalı yani sitemi açıp 5-10 konu girip r10 da şaşalı tanıtım paketlerinden alıp 10 adet kadar da footer link çakıp 2-3 ay içinde 1.sayfaya gelirim diye ugraşıp duranlardandım dım dım dım 🙂 Maalesef Öyle olmuyormuş artık iğneden ipliğe, seo için her bir hatanın ayrı öneme sahip olduğu bir zamanda bu güzel bilgilendirici makale ve eklenti için teşekkür ederim kardeşim.

  • Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bu programın kıymetini bence herkes bilmeli. Çünkü seonun temel taşı iç seo’dur ve bu program size tüm hatalarınızı gösterir.

  • Screaming frog, arayüz ve kullanım açısından oldukça iyi bir araç. Title, description, URL ve sayfaların mevcut kod yapılarını en hızlı ve kolay şekilde görmenize olanak sağlıyor. Genel özellikleri dışında, dökümanı okuduğumda birçok özelliği dahi kullanmadığımı gördüm, programı kullanacak arkadaşların baştan sonra okumasında fayda var. Deepcrawl ile birlikte kullanıldığında hata bulamayacağınız sayfa yok (: Google analytics ve Search Console bağlantılarını gerçekleştirdiğinizde çok daha fazla analize sahip olabiliyorsunuz bu arada.

    Manuel sitemap oluşturma gibi alanlar ise, hızlı aksiyon alınması gereken projelerde hayat kurtarıyor.

  • Site için SEO çalışmaları bence en önemli ve çok özenli yapılması gereken çalışmalar olmalı. Bu araç sayesinde çok detaylı, güzel analizler yaparak hızla site içini kusursuz hale getirebiliriz. Manuel uğraş vereceğimize hazırladığınız rehber sayesinde kısaca çözüyor olacağız. Ellerinize sağlık çok güzel bir rehber olmuş. Eski sitelerimi tek tek analiz ederek gördüğüm hataları hemen düzenliyor olacağım. Böyle yazıların daha fazla gelmesini bekliyorum ve sitenizi kaydediyorum haftada 1-2 gün yeni yazı var mı diye kontrol ediyor olacağım.

  • Site içi SEO’nun %80 oranında etkili bir konu olduğunu düşünüyorum. Sen kullanıcıyı düşün, Google seni ödüllendirsin! Sistem bu kadar basit. Makale için teşekkürler. Varsa lisans bende rica ederim. Herkese güzel okumalar.

  • Daha öncesinde bir çok kez karşıma çıkan bu programın bu denkli iş yaptığını bilmiyordum, daha doğrusu bu şekilde yalın anlatana rast gelmedim sanırım, okuması videolarını izlemekten daha keyifliydi, teşekkürler.

  • Maalesef ülkemizde sadece ahrefs ve semrush bilinir Screaming Frog ücretlendirme konusunda biraz daha mantıklı davranırsa hak ettiği değeri görecektir çünkü rakiplerine göre aşırı pahalı ve tüm seo çalışanları off page seoya odaklanmış durumda. Yazınız gayet eğitici ve akıcı olmuş elinize sağlık.

  • Öncelikle paylaşımız için teşekkürler.Screming Frog ögrenmek ve sitelerimde uygulamak için detaylı bir rehber arıyordum.Blog yazınız sayesinde sitemdeki 404 hataları,eksik title ve meta açıklamalarını görme imkanım olacak.Başarılarınızın devamını diliyorum iyi çalışmalar

  • Merhabalar,
    Çok detaylı bir anlatım olmuş screaming frog konusunda. Eskiden ücretsizdi ama üzerine geliştirme yaptıkça fiyatını artırdı.
    Yurtdışında halen en çok kullanılan seo toolarından biri. Ülkemizde ise kullanım detaylarına hakim olmak biraz güç olduğu ve Türkçe kaynak çok az olduğu için ne yazık ki Screaming Frog kullanımı çok az. Umarım bu yazı dizisinin birde youtube kanalınıza Screaming frog dersleri olarak yayınını yaparsanız o zaman harika olur. Ücretsiz kullanımı bile yaygınlaşır.

  • Screaming gerçekten iç seo noktasından çok iyi bir yardımcı dilinin ingilizce olması dışında bir handikapı yok. Seo çalışmasına başlayan biri öncelikle iç seo dan başlamalı bu noktada yazınız gerçek bir referans değeri taşıyor teşekkürler. Lisans konusunda yardımcı olmanızda gerçekten takdire şayan.

  • Ben sürekli ücretsiz sürümüyle sitelerimi analiz ediyorum ve ücretsiz haliyle bile sitemin hitleri artıyor. Umarım full lisans ile hitlerim daha da artar.

  • Makale içerik olarak köşetaşı niteliğin de olmuş. Bende 1 yıllık lisanstan istifade etmek isterim.

  • Merhabalar, oldukça başarılı bir anlatım yazısı olmuş. 1 yıllık lisans için de şimdiden teşekkürler.

  • Merhabalar, yazınızı okudum. Burada verdiğiniz teorik bilgileri birde programda denemek istiyorum eğer lisans kodu verebilirseniz çok iyi olur.

  • Site içi SEO’nun %80 oranında etkili bir konu olduğunu düşünüyorum. Sen kullanıcıyı düşün, Google seni ödüllendirsin! Sistem bu kadar basit. Makale için teşekkürler. Varsa lisans bende rica ederim. Herkese güzel okumalar.

  • Screaming Frog site içi seo için en önemli araçlardan biri basit bir arayüze sahip ve kullanımı çok kolaydır herkese tavsiye ederim . Ücretsiz versiyonu ile 500 url tarayabilirsiniz. Lisanslı versiyonunu çok istiyorum inşallah yollarsınız banada

  • Merhaba, iç SEO için oldukça önemli bir tool doğru kullanıldığında iç seo optimizasyonunda işe yarıcaktır. Lisans gönderimi için bilgi almak istiyorum.

  • Güzel bir yazı. Screaming frog’un ücretsiz sürümünü denedim. Screaming frog iç seo için birçok seo programına göre daha basit ve kullanışlı bir program. Keşke fiyatı daha makul yapsalardı da yararlanma şansımız olurdu. Bu konuda bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Elinize sağlık hocam.

  • aradağım bir şey di. daha once başka sistemler kullanmıştım bunu denememiştim işimizi kolaştırıyormuş baya baya. konudaki görseller videolar da açıklayıcı olmuş teşekkür ederim . Bunu denemek isterim

  • Seo’nun bu kadar etkili olduğu google metasında gerçekten işe yara bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu kadar pahalı olmasa satın almayı düşünürdüm. Umarım şans meleğinin birisi bana hediye eder:)

  • 500 tarama sınırı olan versiyonu uzun süredir kullanıyordum. Ancak bu kadar başarılı bir rehberi ilk defa görüyorum. Screaming Frog hakkında bilgi edinmek isteyen herkesin okuması gerekiyor. Uzun zamandır aranılan bir rehberdi. Youtube videoları ile vakit kaybetmeyin.

  • Merhaba, gerçekten de anlatımı olsun, faydası olsun çok başarılı bir yazı olmuş. Uzun yıllar web üzerinde insanlara faydalı olacağını düşündüğüm bir makale. Tebrik ederim. Screaming frog çok iyi bir araç bu kadar kapsamlı bir yazı ile anlaşılmasını kolaylaştırmışsnız. Ayrıca 1 yıl lisans hediyeniz de çok şık olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim 🙂 Çok teşekkurler.

  • Daha önce kısa süreliğine üctesiz bir linas anahtarı temin etmiştim. Şimdi yenisene ihtiyacım var. Bu işe gönül verenler için çok büyük bir nimet. Desteğiniz için çok teşekkürler.

  • Daha önce kısa süreliğine ücretsiz bir lisans anahtarı temin etmiştim. Şimdi yenisene ihtiyacım var. Bu işe gönül verenler için çok büyük bir nimet. Desteğiniz için çok teşekkürler.

  • Emeğine sağlık, gayet bilgilendirici bir screaming Frog yazısı olmuş. Oldukça açıklayıcı. Umarım lisans şansımız da vardır.

Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Çerez Politikası